IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдивски мол с кредит за 44 млн. евро от Райфайзенбанк

Размерът на инвестицията в “Галерия Пловдив” е около 65 млн. евро

17:14 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пловдивски мол с кредит за 44 млн. евро от Райфайзенбанк

Райфайзенбанк съобщи, че е отпуснала седемгодишен кредит в размер на 44 млн. евро за изграждането на търговски център от типа “мол” в Пловдив. Размерът на инвестицията в центъра, който ще се нарича “Галерия Пловдив”, е около 65 млн. евро.

Проектът ще бъде един от най-големите търговско-развлекателни центрове у нас. Сиенит Холдинг АД е и един от инвеститорите, както и изпълнител.

Общо 50% от проекта са собственост на регистрирания на Лондонската борса фонд European Convergence Development Company Limited (ECDC), който преди няколко седмици придоби дял в него. Сиенит и италианския Ферети Холдинг притежават останалите 50%.

Строителството на мола започна през януари и се очаква да завърши в края на 2008 г. или в началото на 2009 г.”, каза за Investor.bg управителят на Сиенит Пламен Панчев.

Молът ще покрива повече от 100 хил. кв. м, от които над 45 хил. кв. м са предвидени за търговски площи и места за забавления.

От Сиенит казаха, че ще се концентрират главно върху търговските площи. Центърът ще включва и ресторанти, кафенета, кинозали, както и 3 700 кв. м офиси.

Отдаването под наем на последните ще започне след септември. Вече се водят преговори с наематели за търговските площи като вече има сключени договори.

От Сиенит отказаха да споменат конкретно наемателите, сключили договор до момента, но уточниха, че нивата на наемите за търговските площи ще варират между 10 и 35 евро на кв. м, или средно 18-20 евро.

Молът ще бъде изграден в източната част на Пловдив, близо до район “Тракия” и ще разполага с паркинг за повече от 1 000 автомобила.

Интерирорът е проектиран от британската архитектурна и дизайнерска компания Chapman Taylor.

Фондът ECDC е управляван от инвестиционната компания Charlemagne Capital и е собственик на Central Mall във Велико Търново.

В края на юни той подписа договор с Мегахим АД за изграждане на мол и в Русе.

Наред с България фондът има проекти и в Румъния, както и в други държави от региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още